mazna.ir

کد خبر : 88
تاریخ خبر : 1404/08/29
رکوردشکنی برداشت کیوی در چالوس با عملکرد ۴۵ تن در هکتار
رکوردشکنی برداشت کیوی در چالوس با عملکرد ۴۵ تن در هکتار
مدیر جهاد کشاورزی چالوس از برداشت کم‌سابقه محصول کیوی در یکی از باغ‌های نمونه ای شهرستان خبر داد و گفت: ۴۵ تن کیوی در هکتار برداشت شده است.
 مدیر جهاد کشاورزی چالوس از برداشت کم‌سابقه محصول کیوی در یکی از باغ‌های نمونه ای شهرستان خبر داد و گفت: ۴۵ تن کیوی در هکتار برداشت شده است.

حمد درزی نیا در نشست شورای کشاورزی مازندران در چالوس اظهار کرد: هدف از انجام کلگیری، پایش دقیق عملکرد باغ‌های الگویی و بررسی وضعیت کمی و کیفی محصول است که بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، تولید این باغ به ۴۵.۶ تن در هکتار رسیده است.

وی با اشاره به اینکه این میزان تولید، رکورد برترین عملکرد کیوی در استان را در سال زراعی جاری به خود اختصاص داده، افزود: تحقق چنین عملکردی بیانگر مدیریت مطلوب باغ، بهره‌گیری از اصول علمی، استفاده از روش‌های نوین آبیاری و تغذیه و همراهی کارشناسان ترویج و تحقیقات است.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی چالوس این موفقیت را نشانه ظرفیت بالای این شهرستان در توسعه کشاورزی دانش‌بنیان دانست و گفت: ثبت این رکورد می‌تواند زمینه‌ساز افزایش بهره‌وری و رونق اقتصادی بیشتر برای باغداران منطقه باشد.

درزی‌نیا همچنین حضور و مشاوره مستمر کارشناسان مرکز تحقیقات و اداره ترویج را عاملی مؤثر در انتقال دانش روز به باغداران عنوان کرد و از تداوم این همکاری‌ها خبر داد.

وی گفت: منطقه میانده دردهستان کلارستاق غرب، به‌دلیل برخورداری از اقلیم مناسب و خاک حاصلخیز، از کانون‌های مهم تولید کیوی باکیفیت در شمال کشور به شمار می‌رود.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود.

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.